Hoortoestellen

Bij Van Mossel Hoortoestellen nemen we de tijd om te luisteren naar wat u belangrijk vindt.

Unitron Stride M hoortoestel

Soorten hoortoestellen

Er zijn een aantal verschillende soorten hoortoestellen met elk hun voor- en nadelen. Welk hoortoestel het meest passend is voor u, hangt af van de mate en aard van uw gehoorverlies, de vorm van uw oor en uw behoeften en levensstijl. Wij adviseren u graag over welk hoortoestel het beste bij u past.

AHO hoortoestel

AHO hoortoestel

AHO (Achter-het-oor)

Een AHO hoortoestel wordt achter het oor gedragen. Het geluid wordt via een slangetje en een universeel of op maat gemaakt oorstukje naar uw gehoorgang gebracht

IHO hoortoestel

IHO hoortoestel

In-het-oor (IHO) of CIC

IHO's zijn hoortoestellen die volledig in de oorschelp geplaatst worden of in de gehoorgang (CIC).

LIHO hoortoestel

LIHO hoortoestel

Luidspreker-in-het-oor (LIHO)

Bij een LIHO zit een klein luidsprekertje in het oor terwijl het toestel achter het oor wordt gedragen.

Over ons

Van Mossel Hoortoestellen is een zelfstandig bedrijf waarbij service, deskundigheid en klantgericht- heid hoog in het vaandel staan. U wordt bij ons geholpen door deskundige en gemotiveerde audiciens, die nog daad- werkelijk de tijd nemen om te luisteren naar wat u belangrijk vindt.

Vindt u het prettig om elke keer door dezelfde audicien geholpen te worden en vindt u een goede communicatie en service ook belangrijk? Bel of mail ons dan voor een afspraak of kom langs in onze winkel. Wij horen graag van u.

Hoortoestellen met vergoeding

Als u aan een oor minstens 35dB gehoorverlies heeft, kunt u gebruik maken van een gedeeltelijke vergoeding voor een hoortoestel van uw zorgverzekeraar. Van Mossel Hoortoestellen heeft als Hoorprofs audicien contracten met alle Nederlandse zorgverzekeraars, behalve met de ASR, de Amersfoortse en Ditzo.

De keuze van het hoortoestel en de daarbij behorende vergoeding wordt bepaald aan de hand van het keuze protocol hoorzorg, ingevoerd vanaf 1 januari 2013 door Zorgverzekeraars Nederland. Een gehoortest en een speciale vragenlijst (de Amsterdamse vragenlijst) zijn onderdeel van dit hoorzorg protocol en bepalen mede uit welke categorie u een hoortoestel wordt aangeboden voor adequate hulp.

Indien wij een contract hebben met uw zorgverzekeraar worden de hoortoestellen uit deze categorieen voor 75% vergoed vanuit de basisverzekering. Bij de aanschaf van een hoortoestel betaalt u een eigen bijdrage van 25%. Deze 25% eigen bijdrage kan mogelijk nog geheel of gedeeltelijk vergoed worden door uw aanvullende verzekering.

Meer informatie over aanvullende verzekeringen

U krijgt één keer in de vijf jaar een vergoeding voor uw hoortoestellen. Deze vergoeding wordt verrekend met u nog eventueel openstaand wettelijk eigen risico. Deze hoortoestellen zijn adequate oplossingen voor uw gehoorproblemen en zullen u helpen weer beter te horen. Het zijn echter niet de hoortoestellen met de allernieuwste technieken wat mogelijjk een optimale hooroplossing voor u kan zijn.

Zorgverzekeraars

De procedure

Wij lopen met u de volgende stappen door bij het aanmeten van een gehoorapparaat zodat u het beste hoortoestel krijgt dat bij u past.

1. Hoortest

Als u twijfelt aan uw gehoor kunt u bij ons in de winkel een hoortest laten doen. Deze hoortest is gratis en vrijblijvend.

2. Intakegesprek

Vervolgens maken wij met u een afspraak voor een intakegesprek. In dit gesprek bespreken wij uw ervaringen en verwachtingen van hoortoestellen.

3. Aanpassingen

Na 1 à 2 weken komt u terug bij ons in de winkel voor de aanpassing van het hoortoestel. U gaat het hoortoestel nu daadwerkelijk uitproberen.

4. Proefperiode

U krijgt de hoortoestellen mee naar huis om ze elke dag uit te proberen. Na een week komt u terug en stellen wij aan de hand van uw bevindingen het hoortoestel bij.

5. Afronding

Na een succesvolle proefperiode gaan we over tot de afronding. Wij dienen de nota in bij uw zorgverzekeraar. U krijgt van ons een rekening voor de meerkosten.

6. Nazorg

Regelmatige controle van uw oor en hoortoestel is noodzakelijk. Wanneer u minder hoort of problemen heeft met uw hoortoestel adviseren wij u om contact met ons op te nemen en zo nodig een afspraak te maken voor een controle van uw oor en het hoortoestel.

Bijzondere hoortoestellen

Phonak Naida Link

De Phonak Naida Link

Het enige hoortoestel wat kan samenwerken met een CI (een cochleair implantaat)

Bij Van Mossel Hoortoestellen kunnen wij een hoortoestel, de Phonak Naída Link, leveren en aanpassen welke speciaal ontwikkeld is om samen te werken met een cochleair implantaat van Advanced Bionics.

Het dragen van de Phonak Naida Link kan voordelen bieden voor de geluidskwaliteit, maar ook voor een beter contact met de omgeving en voor het verstaan van spraak in omgevingslawaai.

Van Mossel Hoortoestellen is een gecertificeerd AB partner.

BiCROS Oticon Ruby

Een (Bi)CROS toestel

Voor mensen die eenzijdig doof zijn

Als je met één oor niets meer hoort, kun je geluidssignalen van die kant niet waarnemen. Met een CROS-toestel (contralateral routing of signals) op jouw dove oor kan je geluidssignalen via een draadloos systeem doorgeven aan jouw goede oor. Het is dan lastig om te bepalen waar geluiden vandaan komen, maar je kan ze in ieder geval wel horen.

Als jouw beste oor slechthorend is, kan je een BiCROS-systeem nemen. Je hebt dan een zender op jouw dove oor die de geluidssignalen versterkt doorgeeft aan het hoortoestel op jouw slechthorende oor.

Phonak Audeo (ruis maskeerder)

Hoortoestellen met ruismaskeerder

Een hoortoestel om Tinnitus te maskeren

Heeft u last van tinnitus (oorsuizen) dan kan een hoortoestel met ruismaskeerder helpen uw klachten draaglijker te maken. Hoortoestellen met een tinnitusmaskeerder zorgen er met een alternatief geluid voor dat de aandacht van het oorsuizen afgeleid wordt zodat het oorsuizen minder stoort en/of door de versterking van geluid van buitenaf de tinnitusgeluiden minder van betekenis zullen zijn.

Bij het merendeel van de clienten met tinnitus is ook sprake van slechthorendheid. Hoortoestellen kunnen dan om meerdere redenen goed helpen.

Maak een afspraak met één van onze audiciens en probeer uit of een hoortoestel met tinnitusmaskeerder ook bij u de tinnitusklachten verminderd.

Hoortoestellen met de nieuwste technieken

De meest geavanceerde hoortoestellen, hoortoestellen in de nieuwste uitvoeringen en met de nieuwste technieken vallen buiten de categorieën van adequate hulp die via de verzekering wordt vergoed. Een hoge uitzondering op deze regel is wanneer aantoonbaar kan worden gemaakt dat het desbetreffende hoortoestel medisch noodzakelijk is.

Bij de meeste grote zorgverzekeraars krijgt u geen vergoeding voor deze geavanceerde hoortoestellen en komen de kosten voor deze hoortoestellen geheel voor uw eigen rekening. 

Een aantal zorgverzekeraars geven echter wel een gedeeltelijke vergoeding voor een hoortoestel buiten de categorieën (in de vrije markt). U krijgt dan niet 75% van de kostprijs vergoed maar de vergoeding van een categorie hoortoestel. Het verschil met de kostprijs mag u bijbetalen.
Bij de volgende zorgverzekeraars is dit mogelijk: ONVZ, VVAA, PNO, Caresq, EU care, DSW en Stad Holland.

Oticon More 1

Handleidingen

Hoe koppel ik mijn mobiele telefoon met mijn hoortoestellen?

Hoe kan ik Bluetooth-hoortoestellen koppelen aan mijn Android-telefoon of iPhone? Met onze tips kunt u oproepen en muziek naar uw hoortoestel sturen.

Meer informatie

Ondersteuning bij het schoonmaken en connectiviteit van uw hoortoestel

Heeft u ondersteuning nodig bij het schoonmaken van uw hoortoestel (bijvoorbeeld de oorsmeerfilter vervangen) of verbinding maken met andere apparatuur (bijv. uw telefoon of televisie)?

Meer informatie