Werkwijze

U gaat samen met de audicien op zoek naar het meest geschikte hoortoestel voor uw persoonlijke situatie. We doorlopen de onderstaande stappen om uw gehoortoestel aan te passen.

1. Intakegesprek

Tijdens deze afspraak neemt de audicien verschillende gehoortesten bij u af. U bespreekt met de audicien in welke situaties het lastig gaat met het horen. U kijkt samen met de audicien naar de mogelijke hooroplossingen en wat ons advies is voor uw gehoorverlies. De audicien gaat de hoortoestellen voor u bestellen.

2. Aanpassing

Tijdens de aanpassing worden de nieuwe hoortoestellen aangemeten op uw gehoorverlies. De audicien legt tijdens deze afspraak duidelijk uit hoe u de toestellen moet gebruiken. U gaat de hoortoestellen proberen in verschillende situaties. De proefperiode gaat beginnen.

3. Controle

U komt terug bij de audicien om uw bevindingen te delen met de audicien. Op basis van uw bevindingen + testen worden de hoortoestellen bijgesteld.

4. Eindcontrole

Na een succesvolle proefperiode gaan we over tot de afronding en ontvangt u van ons de nota.

5. Nazorg

Controle van uw oor en hoortoestel is belangrijk. Wanneer u minder hoort of problemen heeft met uw hoortoestel adviseren wij u om contact met ons op te nemen.

Vergoeding

Wanneer krijgt u een gedeeltelijke vergoeding voor uw hoortoestel?

Als u aan een oor minstens 35dB gehoorverlies heeft, kunt u gebruikmaken van een gedeeltelijke vergoeding voor een hoortoestel van uw zorgverzekeraar. De keuze van het hoortoestel en de daarbij behorende vergoeding wordt bepaald aan de hand van het keuzeprotocol hoorzorg, ingevoerd vanaf 1 januari 2013 door Zorgverzekeraars Nederland. Een gehoortest en een speciale vragenlijst (de Amsterdamse vragenlijst) zijn onderdeel van dit hoorzorgprotocol en bepalen mede uit welke categorie u een hoortoestel wordt aangeboden voor adequate hulp.

Indien wij een contract hebben met uw zorgverzekeraar worden de hoortoestellen uit deze categorieën voor 75% vergoed vanuit de basisverzekering. Bij de aanschaf van een hoortoestel betaalt u een eigen bijdrage van 25%. Deze 25% eigen bijdrage kan mogelijk nog geheel of gedeeltelijk vergoed worden door uw aanvullende verzekering. De kosten van de eigen bijdrage van het hoortoestel zijn per zorgverzekeraar verschillend en afhankelijk van de uitkomst van het hoorzorgprotocol. Naast deze eigen bijdrage worden er nog kosten in rekening gebracht voor onze service.

Meer informatie over aanvullende verzekeringen

U krijgt één keer in de vijf jaar een vergoeding voor uw hoortoestellen. Deze vergoeding wordt verrekend met uw nog eventueel openstaand wettelijk eigen risico.

Zorgverzekeraars

Niet-gecontracteerde hoorzorg

Van Mossel Hoortoestellen heeft als Hoorprofs-audicien contracten met alle Nederlandse zorgverzekeraars, behalve met de ASR, de Amersfoortse en Ditzo. Indien u verzekerd bent bij 1 van deze 3 zorgverzekeraars krijgt u wel een vergoeding voor uw hoortoestel maar deze is lager dan de vergoeding van een gecontracteerde Zorgverzekeraar.

Let op! Wij hebben een contract met de VGZ, Unive , IZZ en de CZ maar onderstaande polissen vallen hier niet onder. De zorgverzekeraars noemen dit budgetpolissen en deze polissen vallen onder niet-gecontracteerde zorg. Indien u bij 1 van onderstaande polissen verzekerd bent krijgt u minder vergoed dan 75% van uw hoortoestel.

Dit betreft de volgende polissen:

  • VGZ bewust basis
  • IZZ variant bewust
  • IZZ zorgbewustpolis
  • Unive zorg select polis
  • United consumers bewuste keuze
  • CZ just polis